Norsk Veteranskibsklubs Fond til bevaring av Eldre Fartøyer

 

Norsk Veteranskibsklubs Fond til Bevaring av Eldre Fartøyer - Kunstfondet - ble stiftet i 1986 med det formål å fremskaffe midler til restaurering og bevaring av fartøyer i Norsk Veteranskibsklubs eie. Fondet var den gang basert på en kunstnergave til NVSK. Fem anerkjente grafikere bidro med hvert sitt litografi til en kunstmappe. Hvert litografi er trykket i 200 eksemplarer, signert og nummerert. De fem kunstnerne er Karl Erik Harr, Dag Rødsand, Hans Gerhard Sørensen, Geir Kleppan og Bjørn Willy Mortensen.


Kunstmappen, som fondet ennå har noen eksemplarer av, inneholder litoene 1 - 5  ( litoene 1 - 4 kan også kjøpes enkeltvis )

Klikk på bilden for å se bilden i  større format !


1.

Hans Gerhard Sørensen:

"Skarver på skjær"

Tresnitt, sort/blått/brunt 

500 x 450 mm (billedmål)

Hans Gerhard Sørensen (1923 - 1999) var bosatt i Vestfold og arbeidet i hovedsak som grafiker. Han var en av våre mest kjente og benyttede bokillustratører. Foruten å ha deltatt på en mengde utstillinger er Hans Gerhard Sørensen representert i flere offentlige samlinger.
Pris solgt som enkeltlito : NOK 2.500.-
2.

Bjørn Willy Mortensen:

"Verandautsikt, Åsgårdsstrand"Farvelitografi
blått/grått/rødlig

470 x 420 mm (billedmål)

Bjørn Willy Mortensen (1940 - 1993) er i hovedsak kjent som grafiker. Det var i hovedsak figurasjoner Bjørn Willy Mortensen tolket i sin grafikk, ofte gjennom svært alvorstunge temaer omkring menneskelige eksistens. Samtidsfenomener og politiske begivenheter ble ofte sett i relieff mot historien og dens kulturelle ytringer. På vårt litografi har Mortensen valgt en mer stemningsmessig komposisjon. Mortensen har også deltatt på en mengde utstillinger og er representert i offentlige samlinger.

Pris solgt som enkeltlito : NOK 1.000.-


3.

Dag Rødsand:

"Åpen robåt - nordlandsbåt"
 

Farvelitografi blått/rosa/grått 

450x380 mm (billedmål)Dag Rødsand (1943 - 1995) var også en av våre betydelige skildrere av nord-norsk natur. Han arbeidet i hovedsak innen grafiske teknikker og hadd en særpreget og vakker uttrykksform. Dag Rødsand er representert i flere offentlige samlinger og har betydelig utstillingsvirksomhet bak seg.

Pris solgt som enkeltlito : NOK 1.100.-

 

4.

Geir Kleppan:

"Gammelt bindingsverkhus med motorbåter i opplag"


 

Litografi, sort 

380x250 mm (billedmål)

Geir Kleppan (1951) arbeider i hovedsak som tegner og grafiker. Hans motiv er gjerne hus og landskap, men også naturskildringer og portretter. Hans realisme kan virke nokså dramatisk, og får til tider surrealistiske undertoner. Kleppan har deltatt på flere kollektiv- og separatutstillinger.

Pris solgt som enkeltlito : NOK 800.--

5.

Karl Erik Harr:

"D/S "Hestmanden" i skipsleden med
fjellformasjonen Hestmannen i bakgrunnen"Litografi i grått/grårosa 

590x340 mm (billedmål)

Karl Erik Harr, født i Kvæfjord 8. mai 1940, er en av våre mest betydelige skildrere av nord-norsk natur og folkelynne. Han var en av de mest markante representanter for nyromantiske retning fra midten av 60-årene. Harr er kjent både som maler og grafiker og hans arbeider har vunnet stor annerkjennelse. Likeens er han en populær og dyktig bokillustratør. Karl Erik Harr har gjennom årene deltatt i en mengde separat- og kollektivutstillinger. Han er representert i flere offentlige samlinger.

Dette trykk selges kun som en del av kunstmappen

Prisen på mappen, uten innramming, er NOK 8000,- og består som nevnt av bildene 1 - 5 ovenfor.Senere har Karl Erik Harr bidratt med 2 nye litografier, til fondet. Det ene er et litografi av DS Børøysund i Raftsundet ( trykket i 50 eks. )

Det andre er et litografi av DS Styrbjørn på Narvik havn ( trykket i 100 eks. ).


6.
Karl Erik Harr :

"DS Børøysund i Raftsundet"

Litografi i sort/grått480 x 230 mm (billedmål)

Salgspris NOK 5.000.-
7

Karl Erik Harr :

" DS Styrbjørn på Narvik havn "

Litografi sort / grått
390 x 230 mm (billedmål)

Salgspris NOK 3.500.-

For mer informasjon om bildene, salgsbetingelsene mm, ta kontakt med NVSK eller direkte med leder av Fondet, Mårten Ervik på : maart@online.no eller mobil. 951 82 299